Maison Records : Feedback van de Brusselse platenwinkel

Het Futurgrooves and The Void Project-team legt de licht op de medewerkers en kunstenaars die het mogelijk maken voor het Void Project om door te groeien. Vandaag hebben we afspraak met Pierre-Antoine en Thomas, de oprichters van Maison Records. In een ontspannen en lumineuze sfeer geven de twee Brusselaars van adoptie ons hun levenspad en hun toekomstige projecten.

Maison Records : wie is dat ?

Vijf maanden geleden besloten Pierre-Antoine (P-A) en Thomas de verveling van de lockdown te doorbreken door Maison Records, te creëren, een tweedehands platenwinkel die zich richt op elektronische muziek en House uit alle windstreken. De twee Fransen uit Montpellier (Thomas) en Lille (P-A) werken in de horecasector en zijn ook festivalorganisatoren die een paar jaar geleden in de Belgische hoofdstad zijn geland. Met het einde van hun activiteiten begonnen de jongens van La Petite Sœur aan het avontuur Maison Records.

Maison Records : waar is het ?

Dit gastvrije en humoristische duo heeft ervoor gekozen om hun hoofdkantoor van elektronische muziek op te richten in een glazen dak, op de tussenverdieping van  Supermarket, een bedrijf dat lokale makers ondersteunt. Supermarket en Maison Records, verenigd op één plek, ondersteunen Belgische kunstenaars op hun eigen manier, ze delen niet alleen maar één plek: Onze projecten matchen omdat supermarket alleen werkt met Belgische of Europese ontwerpers. Als het verder gaat, zullen het fairtrade-bedrijven zijn.” , zegt p – A. „we maken ook deel uit van het duurzaam denken in de zin dat we een tweedehands winkel zijn, we geven een nieuw leven aan collecties die slapend zijn en waarvoor de eigenaars niet langer een nut hebben.” , steunt Thomas. Maison Records is daarom een avontuur dat voortkomt uit een combinatie van passie en vriendschap! Maar wat vinden we daar, wie ontmoeten we er ?

Maison Records: Voor wie en voor wat ?

Op weg naar Maison Records zal het niet ongewoon zijn om nieuwsgierige muziekliefhebbers tegen te komen, maar je zult vooral DJ’s tegenkomen ! Wanneer je de mezzanine opgaat, betreed je de goldmine van de maxi 45 rpm in, disc-formaat dat oorspronkelijk bedoeld was voor DJ’s en hun mixen. Dit is het voor de vorm! Wat de inhoud betreft, is Maison Records een goudmijn van elektronische muziek, met een gevoelige voorkeur van Thomas en P-A voor house music. We houden erg van garage, er is heel veel U.K. Hier vind je alleen dansende muziek, die gemaakt is voor te mixen, synoniem van feest. Dit is ons standpunt, het is nog steeds zeer subjectief. Het idee was echt om iets te doen dat ons representeert,” zegt Thomas. Om hun collecties samen te stellen luisteren de twee muziekliefhebbers naar de requests van de liefhebbers: “Om de platen te selecteren vertrouwen we op de verzoeken, op wat we al hebben verkocht en op onze smaak.” , verklaart P – A.

Naast de tweede hand zijn er ook nog enkele lokale producties te ontdekken, zoals de producties van het Hoot label en The Void Project. Het duo is geneigd iets nieuws voor te stellen en roept op tot steun voor Belgische kunstenaars: In eerste instantie is een van onze zeldzame condities om iets nieuws voor te stellen, de conditie dat het voorstel van Brusselse labels komt. Het is niet lang geleden dat we in Brussel gevestigd zijn, als we de Belgische scène kunnen steunen en promoten, kom dan allemaal!” ze zeggen.

Toen het werd geopend, bracht Maison Records 400 records per week binnen, maar sindsdien zijn de bakken gevuld en is de selectie kieskeurig geworden. Over de records «we worden veel selectiever, we brengen alleen maar wat we leuk vinden en wat verkoopbaar is in», benadrukt P-A.

Maison Records : plannen voor de toekomst ?

Aanvankelijk wilde het duo beginnen met het creëren van een label en vervolgens een platenzaak, maar gezien de situatie was dit project in deze volgorde niet haalbaar. Nu Maison Records is gecreëerd, bereiden Thomas en P-A zich voor het maken van een label: Mezzanine Records. Bovendien verhuist Maison Records, vanaf april 2021, of liever het project wordt uitgebreid met een extra ruimte gewijd aan elektronische muziek, altijd in de supermarket.

Maison Records, the feedback

Maison Records en The Void Project hebben elkaar ontmoet dankzij hun passie en gedeelde wens om de lokale scène te promoten. Het Futurgrooves-team is dan ook blij te hebben gehoord over dit prachtige duo dat kwaliteit en nederigheid combineert in hun muzikale voorstellen. Maison Records is een mezzanine die vergelijkbaar is met een goudmijn voor muziekliefhebbers en is zonder twijfel een essentiële platenzaak van de Brusselse elektronische scene. Eén woord van het team : stay tuned !

Geef een reactie