KOMPO: FEEDBACK VAN DE BRUSSELSE PRODUCER & COMPONIST

Het Futurgrooves-team legt de schijnwerpers op de medewerkers en artiesten die het mogelijk maken om The Void Project label en futurgrooves te laten groeien. Kompo, producer van elektronische muziek uit Brussel verwelkomt ons voor een interview. Producer van Transsylvanië Express en Space Travel samen met A.G voor het derde EP van het Void Project, ontmoet een nieuwsgierige en buitengewoon kunstenaar.

Kompo: een verrassende artiest

Kompo, producer uit Brussel, biedt een onthutsend universum vol muzikale ervaringen. Het is door de tijd te nemen om zichzelf te perfectioneren dat Kompo langzaam de kleine wereld van de Brusselse minimal scene is binnengekomen. Omringd door rock- en punkliefhebbers is het geleidelijk aan dat deze singular producer en componist naar de DJ booth van de Zodiak is geraakt. Het was toen hij Para One ontdekte dat Kompo voor het eerst geïnteresseerd werd in elektronische productie «het is echt de eerste artiest die mijn nieuwsgierigheid pikte, het maakte dat ik muziek wilde produceren, ik vroeg me echt af hoe hij het deed». Sindsdien componeert en produceert Kompo aan een hectisch tempo. Een echte analog en modulair geek, het is met een onverzadigbare nieuwsgierigheid dat hij steeds meer sonoriteit onderzoekt om minimale, experimentele en onverwachte tracks te produceren.

Kompo: Ontdekking van de Brusselse minimale scène

Kompo produceert al bijna 10 jaar, maar het is pas in 2018 dat hij zijn allereerste EP uitbrengt « Monfidelfido » op Black Wall Records. Dit EP bestaat uit 3 tracks en mengt minimale en experimentele vibes. Het laatste track is een featuring met Herton.

Dit project is geboren dankzij kompo’s eerste mix opportuniteiten in de Brusselse nachtwereld, vooral in de Zodiak, “Het is door het betreden van deze scène – “waarvan ik dacht dat het een grote wereld was – dat ik het team van Black Wall Records kon ontmoeten” legt hij uit. Dit techno-georiënteerde Brusselse label wilde iets nieuws aanbieden, het is dus heel natuurlijk dat ze zich voor dit 100% minimal EP tot Kompo gericht hebben.

Kompo: Doorheen de ontmoetingen

Kompo is actief in een tal Brusselse underground projecten, uitgevoerd door acteurs zoals het Beatronic  collectief of de Zodiak club, “ik ben niet officieel in residentie met de Zodiak, maar ik voel me betrokken omdat het als een grote familie is” zegt hij. Kompo is verrassend en nieuwsgierig: Hij is altijd enthousiast voor nieuwe ontmoetingen, «zelfs als een ontmoeting niet noodzakelijk leidt tot een samenwerking, is het altijd interessant om te ontdekken hoe anderen muziek produceren, het staat me altijd toe om meer te leren” verklaart hij.

Sommige ontmoetingen leiden tot echte muzikale hartstochten, zoals bij A.G met wie hij twee tracks voor The Void Project produceerde en met wie hij zijn nieuwste project op Dim Sum Records deelt: Kepler 156. Deze twee artiesten vullen elkaar aan, zowel in hun benadering van muziek als in hun respectievelijke set-upvoor een paar maanden, hadden A.G en ik bijna dezelfde set-up, dezelfde passies en het was leuk om een nummer in mijn studio te beginnen en het in zijn studio af te maken.” legt hij uit.

Kompo: Een nieuwsgierige artiest met ongecomplexeerde producties

Kompo wacht niet, om steeds meer nieuwe sounds te ontdekken van een steeds bredere universum. Hij heeft onlangs een modulaire aangeschaft die hij al beheerst, ondanks de complexiteit van de bediening van deze machines tussen hen. Kompo voedt voortdurend zijn passie voor muziek en aarzelt niet om de gevestigde orde van het minimal te doorheen schudden. Zijn titel Swarti feat. With Gaouta onder het label Fixed:Composite is het onweerlegbare bewijs hiervan, een track dat Arabische zang en minimal mengt. Voor de rest moeten we een paar notities van klarinet verwachten, een instrument dat Kompo leert spelen.

Kompo: Feedback

Dus wat mogen we verwachten van de Brusselse artiest Kompo? Dat is een vraag die het Futurgrooves-team niet kan beantwoorden. Kompo is een ontdekkingsreiziger van de geluidswereld, die er niet genoeg van krijgt, enthousiast voor nieuwe muzikale ervaringen. In een woord: Een artiest die je zonder matiging moet volgen!

Geef een reactie