CREVETTE RECORDS: FEEDBACK VAN DE DISTRIBUTEUR, RECORDS SHOP & BRUSSELSE LABEL

Het Futurgrooves-team legt de schijnwerpers op de medewerkers en artiesten die het mogelijk maken om The Void Project label en futurgrooves te laten groeien. Vandaag zijn we op bezoek bij Pim en Jakob van Crevette Records, de officiële distributeur van het Void Project in België en in het buitenland. Focus op de Brusselse elektronische muziek platenwinkel: Crevette Records.

Crevette Records: wie zijn ze?

Crevette Records is vooral een prachtig duo dat besloot een plek te creëren die gewijd is aan elektronische muziek die in Brussel nog niet te vinden was. In 2016 vindt Pim zijn geluk niet in termen van muzikale smaken in de hoofdstad. Hij besloot het Crevette Record-avontuur te beginnen door een platenwinkel aan te bieden die zich richt op elektronische muziek in de brede zin van het woord. Het was een beetje later dat Jakob met hem kwam werken aan de ontwikkeling van Crevette Records distributie. In slechts 5 jaar tijd heeft Crevette Records zich gevestigd als de plek om te zijn voor underground elektronische muziek in de Belgische hoofdstad.

crevette records logo

Crevette Records: wat is het?

Crevette Records is een vinyl platenwinkel, maar niet alleen! Het Crevette Records project heeft eigenlijk veel rollen binnen de muzieksector: Label, platenwinkel en distributeur. Crevette Records is een ware showcase van de Brusselse scene en is de schakel tussen de artiesten van de hoofdstad en platenwinkels over de hele wereld. In feite is de kracht van Crevette Records het verbinden van professionals en individuen, zowel op lokaal als internationaal niveau. De records shop biedt een ontmoetingsplaats waar muziekliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten, delen en muziek kunnen ontdekken. “Het heet een “platenwinkel”, maar in werkelijkheid is het “winkel” slechts een klein deel van Crevette Records. De sociale functie is zeer belangrijk,” legt Pim uit.

Crevette Records: Waar is het ?

Als je door de karakteristieke wijk van de Marolles wandelt, zal het onmogelijk zijn om de groene vitrine en de roze garnaal van de platenwinkel te missen, ontworpen door kunstenaar en tattoo artiest  Lea Nahon. “We kozen voor de wijk Marolles omdat het een plek is waar ik van hou, en toen ik deze winkel bezocht, wist ik dat dit het was!”, verklaart Pim. “En wat geweldig is aan de Marolles is dat alles op zondag open is en op maandag gesloten is, wat perfect is voor de DJ’s,” voegt Jakob toe.

crevette picture technics mk2
crevette picture shop
crevette picture front window shop

Als je de deur van de platenzaak openduwt, zal het Crevette-team je (uiteraard) verwelkomen in muziek, in een intieme setting, waarin groen en industrieel decor worden vermengd. Met zijn 4 luisterstations, is de winkel echt goed doordacht om uw “toekomstige” favoriete nummers te vinden en te beluisteren. Clauset & Dekeyser, een bekende vakman uit de Brusselse elektronische scene, heeft de winkel opgezet.

Crevette Records: voor wie? Wat vind je er?

Crevette Records richt zich op iedereen met geavanceerde elektronische muzikale smaken, maar je vindt er ook disco, Afrikaanse muziek, jazz, soul en hiphop. Met meer dan 10,000 platen richt Crevette Records zich op een diverse clientèle met één ding gemeen: De liefde voor muziek. “Onze klanten zijn net zo divers als onze recordvoorstellen,” aldus Pim. «In feite is de winkel gericht op elektronische muziek in de brede zin van het woord, we bieden niet alleen dancemuziek, we bieden muziek die op elk moment kan worden beluisterd», voegt Jakob toe. Crevette Records begon met een cliënteel van DJ’s, maar vestigde zich uiteindelijk als een ontmoetingsplaats voor zowel verzamelaars als niet-geïnitieerde. “We zien kinderen, senioren, dj’s, toeristen… het gaat van 5 tot 75 jaar!” Zegt Jakob. “En het is echt beter dan het hebben van slechts één soort profiel dat er komt.” Voegt PIM toe.

Crevette Records ondersteunt ook de lokale en internationale underground scene door records die net van de pers zijn aan de distributie voor te stellen. Crevette Records is meer dan een platenwinkel die nieuwe records aanbiedt zoals de The Void Project (VP004) of het nieuwste EP van de Hoot-label, maar hij zorgt ook voor de distributie van lokale label Basic Moves.

Crevette Records: Plannen voor de toekomst?

Sinds bijna een jaar zijn Pim en Jakob de uitbreiding van hun distributienetwerk aan het plannen en hebben besloten bijna 10 extra lokale labels te ondersteunen. Er is ook nieuws gepland voor de webshop, maar dit blijft een verrassing «we hebben aan veel zaken gewerkt, die binnenkort het licht van de dag zullen zien» besluit Pim.

Crevette Records: Feedback

The Void Project en Crevette Records zijn nauw verbonden door een samenwerking die niet klaar is om te stoppen. Professionalisme, vertrouwen en gemeenschappelijke passie, The Void Project was in staat om grenzen te overschrijden dankzij het uitzonderlijke werk van Pim en Jakob. VP004 zal binnenkort in de platenwinkels zijn, en we hopen dat deze binnenkort wereldwijd beschikbaar zullen zijn dankzij de officiële distributeur van The Void Project: Crevette Records.

Geef een reactie