Stages en muzikale activiteiten

Muzikale activiteiten voor kinderen

Futurgrooves is een vereniging geboren uit het verlangen om hedendaagse muziek te promoten. Hieruit volgt een project, de Futurgrooves Academy, een muziekschool die de cultuur van elektronische en akoestische muziek wil bevorderen.

We bieden ondersteuning aan onze studenten in hun artistieke ontwikkeling. We willen ze meer geven dan lesmateriaal, we willen ze een visie geven, en om dit doel te bereiken kiezen we voor een praktische aanpak, wat de beste manier is om de lessen te assimileren.

stage pour enfants futurgrooves

Via onze cursussen, activiteiten en stages willen we ook team gevoel creëren, die essentieel is in muziek, deze is op alle niveaus waar van productie, tot distributie, of zelfs in termen van inspiratie. Dit maakt teamgeest, een van onze kernwaarden, die we doorgeven aan onze studenten door het bevorderen van interactie tussen muziekliefhebbers met verschillende achtergronden.

We bieden basis- en ritmische cursussen. We willen dat het leren op een leuke manier wordt gedaan, door middel van experimenten. Tijdens onze lessen staan kinderen voortdurend in contact met de verschillende instrumenten. Ons verlangen om theorie over te brengen door het plezier van het spelen, creëren en delen van muziek te associëren is van het allergrootste belang.

We willen het creatieve gevoel van kinderen wekken, en voor ons is muziek een geweldige manier om die creativiteit te wekken. Via muziek kunnen kinderen zichzelf uiten en anderen ontdekken.

activités musicales pour enfants

Onze cursussen zijn talrijk en grotendeels toegankelijk vanaf de leeftijd van 6 jaar. Concreet, wat kunnen we leren tijdens onze cursussen/stages.

  • Muzikale initiatie, waar het kind het materiaal kan ontdekken door activiteiten die verband houden met muziek en de beweging van het lichaam in de ruimte.
  • De percussie, in deze workshop zal het kind de kans krijgen om verschillende instrumenten te experimenteren zoals: djembe, basdrum, cymbals, bells, maracas en andere percussie-instrumenten.
  • DJ’ing, het kind zal ontdekken en vertrouwd raken met de wereld van DJ’ing, platenspelers, programma, alle nodige basiskennis zal aan hen worden gegeven.
  • De productie zal het kind vertrouwd kunnen raken met de muzikale productie door middel van workshops waarin software zoals Ableton en analoge instrumenten ter beschikking zullen worden gesteld, zodat de jongeren kunnen leren om hun eigen muzikale producties te maken.

stages offer 2022

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via e-mail op info@futugrooves.com

Of via dit formulier.